За Нас

Кои сме ние и защо създадохме Дисаги?
Здравейте,
Приятно ни е да се запознаем – ние сме Елена и Георги Илиеви. Пътуването е наша страст. Смятаме, че хората много се обогатяват пътувайки, разширяват светогледа си, учат много неща и не на последно място много се забавляват. Смятаме, че четейки за нови и непознати места, за забавни случки човек си почива и се отърсва от  проблемите на ежедневието. Пък и не всеки път човек има времето и средствата за едно реално пътуване, затова ви каним заедно да участваме в много „виртуални” пътувания.
Обичаме хората с чувство за хумор. Вярваме, че всички ние ще направим един забавен, полезен и професионален сайт – като споделяме пътуванията и опита си.

Нашите условия!

Всеки е добре дошъл! С радост приемаме нови автори и писания, всъщност това е главната идея и без вас тя не би могла да се осъществи – да има колкото се може повече материали, от различни автори и гледни точки, които да са от полза на всички нас – обикновените хора, които  обичат да пътуват.
В случай, че ни предоставите статия за публикуване, значи се съгласявате с общите ни условия, които са:
1. Нямаме възможност да плащаме за публикация и снимки.
2. Вие трябва да сте автор или да притежавате авторските права на статията и снимките. Приемаме и статии и снимки, които са публикувани другаде, стига авторските права да са ваши. Вие запазвате правото си също да публикувате статиите си на друго място. В случай, че не желаете повече статията да е публикувана при нас ни уведомявате писмено.

3. Ние запазваме правото си да не публикуваме вашата статия и снимки, в случай че не отговарят на нашите изисквания за съдържание.

Изискванията относно текста  най-общо казано са:

1. Да личи лична позиция, а не само факти, но да не е и само лична позиция, без факти  –  целете се някъде по средата.

2. Нямаме конкретни изисквания относно размера на текста. Но е желателно  да не е повече от 5000 думи.

3. Размер на снимките – желателно е да ги изпращате  поне 800 x 600 пиксела.

4. Брой снимки – по принцип и тук нямаме конкретно правило, общо взето преценяме на място, според статията и снимките, обикновено слагаме по няколко, но вие изпратете и повече, ние ще изберем от тях.

Къде да изпращате пътеписите и снимките?

Публикуването става, след като ни изпратите статията и снимките на нашия е-мейл. Ние ги разглеждаме, одобряваме или не, и се свързваме с вас. Пишете ни на е–мейл: disagi(at)gmail.com или info(at)disagi.com

Права за ползване на материалите
Правата върху всички снимки и материали, публикувани на сайта, принадлежат на авторите им. Използването им без писменото съгласието на автора е сериозно нарушение на Закона за авторското право и сродните му права. Включването на връзки към материали в www.disagi.com e свободно. /Линк към сайта или публикуване на заглавието и интрото на текста, след което да се слага линк, който да води към останалата част от текста в Дисаги/.