Най-добрите хотели на Санторини за 2017

Санторини – най-важното

• Резервирайте отрано. Най-добрите хотели са запазени месеци преди сезона.
• Любимият ни нов хотел на Санторини е Sophia Suites в Имеровигли. Това е красив хотел с невероятни гледки. Младоженският апартамент е сред най-хубавите на острова.
• Най-добрите градове са Фира, Ия, Имеровигли и Фиростефани. Те всички имат фантастични гледки към вулкана и калдерата. Именно тези градове правят Санторини толкова специален.
• Най-добрите хотели във Фира: Aria SuitesCosmopolitan Suites
• Най-добрите хотели в Ия: Katikies Canaves SuitesPerivolas
• Най-добрите хотели в Имеровигли: Grace Astra Suites
• Най-добрите хотели във Фиростефани: Tsitouras CollectionHomeric Poems
• Хотелите с най-добър изглед към залеза: Grace and Esperas Traditional Houses.
• Най-добрият бюджетен хотел на Санторини е San Giorgio Villas във Фира. Най-добрият бюджетен хотел с гледка към калдерата Villa Maria Damigou във Фиростефани.
• Ако пристигнете без резервация – вземете каквото ви предлагат или рискувате да спите на пейка във Фира.
• Най-добрите ресторанти на Санторини са: Roka (Ия) • Katina (Амуди, под Ия) • Mezzo (Имеровигли) • Anogi (Имеровигли) • Nikolas (Фира) • Naoussa (Фира) • Lucky’s Souvlaki (Фира) • Cava Alta (Пиргос)
• Най-добрите барове на Санторини са: Tropical (Fira – страхотни гледки) • Kira Thira Jazz Bar (Fira – малък клуб) • Two Brothers (Fira – fun, friendly, and crazy) • Murphy’s (Fira – най-добър за търсещи запознанства и неженени) • Koo Bar (Fira – за танцуване) • Hasapiko (Oia – познат също като Mary Kay)


 

17-те най-добри хотели на Санторини

Санторини е известен с фантастичните си бутикови хотели и всъщност всички луксочни хотели на Санторини са бутикови. Няма огромни безлични хотелски вериги на Санторини. Няма ол-инклузив или огромни курорти.

В градовете по протежението на калдерата, от западната страна на острова (Фира, Фиростефани, Ия и Имеровигли), ще намерите повечето от 5-звездните хотели на Санторини. Гледките и обстановката в тези четири селища са приказни.

За разлика от повечето дестинации в Европа, Санторини е място, където си заслужава да хвърлите повече пари за хубав хотел. В много други дестинации (Париж, Рим, дори и МИконос) вие прекарвате времето си навън. Но на Санторини, с тези невероятни гледки, е обичайно туристите да прекарат по-голямата част от деня в шезлонгите си на терасите, възхищавайки се на калдерата.

Astra Suites – Имеровигли
Според много източници Astra Suites е най-добрият хотел в Гърция и е трудно да се спори с това твърдение. Стаите са огромни и красиво декорирани. Всички имат кухненски бокс и собствена тераса. Басейнът е с гледка към калдерата, а изгледа към залеза е сред най-добрите на острова.

AstraSuites1
Mystique – Ия
Невероятни гледки, страхотна храна, собствени тереаси, един от по-тихите хотели на Ия, но все пак на пешеходно разстояние от центъра на града.

mystique

Perivolas – Ия
Хотел в скалата с минималистичен дизайн, невероятен басейн и страхотни гледки. Всеки апартамент има кухненски бокс, а някои и собствен басейн.

Perivolas-hotel-santorini

Absolute Bliss – Имеровигли
Големи стаи, всичките със собствени тераси и излгед, някои с джакузи. Закуската се сервира на терасата ви. Младоженските апартаменти си заслужават допълнителната цена.

Absolute-bliss-santorini
Oia Castle Hotel – Ия
Всяка стая е уникална и невероятна. Много романтични и красиви гледки към залеза. Младоженският апаратамент е сред най-добрите на Санторини.

Oia-castle-hotel-santorini

Belvedere Suites – Фиростефани
Гледките и местоположението заслужават 5 звезди. Стаите не са супер луксозни, но все пак добри, а апартаментите си заслужават цената (заради гледката).

belvedere-hotel-santorini

Aria Suites – Фира
Най-добрият хотел във Фира. На 3 минути пеша от магазините и ресторантите, но все пак относотелно тих. Само 6 апартамента (всичките големи), така че резервирайте отрано. Един от малкото луксозни хотела на Санторини, които допускат малки деца, защото е назад от ръба на калдерата.

aria-suites-best-hotels-santorini

Tsitouras Collection – Фиростефани
Управлява се от двама енергични собственика, Георги и Елена, които са изпълнени със страст, чар и услужливост. Това е приказен малък хотел с прекрасни гледки, стаи и обслужване. И нещо рядко срещана на Санторини: само няколко стъпала изкачване ви делят от хотела. Има и хубав басейн.

tsitouras-collection-best-hotels-santorini

Katikies Hotel – Ия
Може би най-добрият хотел на Санторини. Страхотно местоположение (лесен достъп с такси, за разлика от много други хотели на Ия), 3 плувни басейна, прекрасна закуска. Малкото ресторантче е сред най-добрите на Санторини и има само четири маси. Това е един от малкото хотели на Санторини, който има и асансьор, ако изкачването на стълби ви притеснява.

katikies-best-hotels-santorini
Chromata Hotel – Имеровигли
Един от най-добрите хотели на острова, а рецептаата за това е все същата: страхотни гледки, хубав басейн, фантастично обслужване и красиво обзаведени апартаменти, които са наредени надолу по скалата. Всяка стая има собствена тераса и излгед към морето. Младоженските апартаменти са чист лукс.

chromata-best-hotels-santorini

Cosmopolitan Suites – Фиростефани
Страхотно местоположение в сърцето на Фира и с един от най-добрите басейни на Санторини. Апартаментите не са големи, но тук става въпрос за гледките, басейна и местоположението. Двустайна вила е прекрасна и подходяща за по-голяма група от хора или семейство.

cosmopolitan-suites-best-hotels-santorini
Vedema Resort – Мегалохори
Намира се в тихо селце на десетина минути оит Фира. Това е страхотно място, където да избегнете тълпите (но няма изглед към калдерата). Президентският и Семейният апартамент са огормни и много подходящи за семейства. Басейнът е сред най-големите на Санторини. Храната е превъзходна, а има и няколко добри ресторанта на пешеходно разстояние.

 

vedema-resort-best-hotels-santorini

Ikies Traditional Houses – Ия
Ikies се намира на тихо място в южния край на Ия. Има малък басейн, а няколко от стаите имат собствено джакузи. Питателната закуска, може да бъде доставена на терасата ви. Апартаментите са различни по големина и цена.

ikies-traditional-houses-santorini

Canaves Oia Suites – Ия
Живописни апаратаменти в скалата. Басейнът е надвесен над калдерата и има и бар. Страхотната тристайна вила е подходяща за групи до 7 души и има кухня. Ресторантър е един от най-добрите на Ия, а хотелът има и асансьор.

canaves-oia-suites-best-hotels-santorini

Grace Santorini – Имеровигли
Grace е един от хотелите на Санторини , за който се говори и пише най-много. Има страхотен изглед към калдерата и емблематичното островче Skaros Rock. Всички стаи са уникално обзаведени и магнетични. Ресторантът е фантастичен, а басейнът сред най-добрите на калдерата. Уловката? Трябва да резервирате месеци (понякога години) предварително.

grace-best-hotels-santorini

Kapari Natural Resort – Имеровигли
Това е фантастичен хотел (въпреки че басейнът е доста малък). Безупречните апартаменти, зашеметяващата гледка и 5-звездното обслужване си заслужават всеки даден лев.

kapari-best-hotels-santorini

Esperas Traditional Houses – Ия
Esperas Traditional Houses се намира на ръба на острова. Хотелът е тих и уединен, но въпреки това на пешеходно растояние от центъра на Ия. Стаите са от традиционните, намиращи се в скалата и прекрасно обзаведени. Има множество стълби за изкачване или слизане докъдето и да искате да отидете (затова и се чувствате на спокойствие от тълпата), но все пак не е подходящ за трудноподвижни хора.

esperas-traditional-houses-santorini


 

Къде да отседнем на Санторини?

Решението къде точно да отседнете на Санторини не е лесно, но е първото, което трябва да вземете.

1) Калдера или плаж
Това е първото решение, което трябва да вземете.

Дали искате да отседнете в градовете по протежение на скалата със зашеметяваши гледки към калдерата?

santorini-caldera-view1

Западната страна на осторва гледа към калдерата и тук се намират градовете Фира, Ия, Имеровигли и Фиростефани.

Или искате да отседнете в градовете по край плажната ивица от другата страна на острова? Това все така си е много красиво местоположение, но без изглед към калдерата и вулкана.

beach-side-of-santorini

Източната страна на острова, където са плажовете

Ако отседнете покрай плажа изборът е доста ограничен и не толкова важен. Има два главни града: Камари и Периса. В Камари има повече магазини, барове, хотели и ресторанти. Периса има по-добър плаж. Камари е по-близо до Фира. Има и корабче, което плава между Камари и Периса.

2) Кое градче на калдерата?
Повечето хора решават да отседнат по протежение на калдерата. Наистина, това е добър избор. Именно това е, което прави Санторини уникален.

Сега трябва да решите в кой град да отседнете – а това не е лесно решение.

Но това е хубав проблем! Има достатъчно голям избор.

Основните градове по протежение на калдерата са: Фира, Фиростефани, Имеровигли и Ия.

Фира – най-много ресторанти, нощен живот. Страхотни гледки.

Фиростефани – Спокойствие. Лесен преход до Фира. Страхотни гледки.

Имеровигли – Много спокойно. Свързан с автобусна линия (или такси) с Фира и Ия. Най-хубавите гледки на острова. Няколко прекрасни ресторанта.

Ия – Много ресторанти, но малко нощен живот. Романтичен. Страхотни гледки.


Фира

fira-santorini
Фира е най-големият град на Санторини и средище на ресторанти, магазини и нощен живот. Изгледът към калдерата е впечатляваш, но гледката към залеза не от всякъде е добра, заради присъствието на Терасия – малък осторв на запад от Санторини. Фира е също така и център на автобусния транспорт, така че всеки друг град на острова може да се достигне без прекачване. Ако целта ви е нощният живот, то трябва да сте на Фира. Разбира се, шумният нощен живот може да е малко пречещ, ако хотелът ви е в близост до центъра. Но ако хотелът ви е кацнал на калдерата, то най-вероятно няма да имате този проблем.

Луксозни хотели във Фира

AstraSuites2

Aria Suites • Reviews
Great pool and location. Superb luxury suites.

Още луксозни хотели във Фира
Cosmopolitan Suites • Reviews
• Aigialos Traditional Houses • Reviews
Anteliz Suites • Reviews


Фиростефани

Fira’s close neighbor Firostefani. Quieter but with similar views.
Фиростефани е продължение на Фира и е трудно да се каже къде свършва всяко градче. Гледките тук са също толкова красиви, както и във Фира. Много хора отиват да вечерят във Фира, след което се връщат, но има и много добри ресторанти във Фиростефани. Няма някакъв особен нощен живот – за това безспортно ще трябва да отидете то Фира – но затова пък липсата на клубове допринася за спокойствието в града. Нощният живот е наблизо без да ви пречи съпътстващият го шум и безпокойство.

Луксозни хотели във Фиростефани

Tsitouras Collection • Reviews
Прекрасно местоположение, басейн, изгледи и апартаменти. Приятни собственици.

tsitouras-collection-best-hotels-santorini
Други луксозни хотели във Фиростефани
• Homeric Poems • Reviews
• Mill House Elegant Suites • Reviews
• The Belvedere • Reviews
• Dana Villas • Reviews

Вижте още:

Остави отговор

Вашият имейл няма да бъде публикуван