Дестинацията – решена, куфарите събрани, а настроението е повече от отлично. Вълнението, което ни обзема от мисълта за онова разкошно кътче, на което искаме да заведем най-близките си, ни издига в небесата. Едно подобно бягство от забързаното ежедневие, от което лъха стрес и напрежение, разклащащи иначе здравите основи на психиката ни, е повече от необходимо, за да влезем обратно в релси.

Понякога различията в предпочитанията ни относно избора на дестинация за уикенда може да ни отведе много далеч – компромисите са ключ към разбирателството все пак, нали така?

Именно този дребен елемент, свързан с физическото разстояние, което трябва да покрием, за да стигнем от точка А до точка Б, може да се окаже нашата точка на пречупване, а никой не би искал това да засенчи всеобщото слънчевото настроение и вълнение от мисълта за нови и непознати преживявания.

Да, монотонното пътуване има навика да изважда на показ някои неприятни черти от характерите ни. Ето как можете много лесно и бързо да изкорените семената на скуката, монотонността и сивотата на всяко едно дълго пътуване.

Вариант 1: Отдайте се на леки и забавни мисловни игри.

Да, има такова животно като „леки и интересни“ игри, които на всичкото отгоре изискват и стимулиране на мозъчната дейност. А каква по-добра идея от убиване на времето с едно судоку? За да сте сигурни, че всичко ще бъде както трябва, уверете се, че смарт устройствата, които несъмнено ще вземете със себе си, са напълно заредени, а останалото е лесно – влизате в интернет, избирате си някоя онлайн платформа за игри и почвате борбата с правилното поставяне и наместване на числата в судокуто, приличащи на малки изгубени парченца от пъзел.

Улисани в игри и мислене къде ли, по дяволите, им е мястото на последните оставащи числа в судокуто, ще се окаже, че ще си спестили между 30-60 минути от скучното и досадно пътуване.

Вариант 2: Да се върнем в училище с интересни образователни игри за най-любознателните

„Коя е столицата на Казахстан, колко е висок връх Мусала, коя е най-голямата река в Англия..“ представляват все въпроси от обща култура със сравнително ниска степен на трудност, които не само че ще ви спестят още половин час от няколкочасовото пътуване до избраната и желана дестинация за уикенда, но и ще запълнят някои евентуални пропуски в познанията ви по география.

Вариант 3: Общувайте един с друг

Не, тук не става дума за „общуване“ през социалните мрежи или останалото болшинство от приложения от този сорт. Нека това бягство да включва и почивка от телефона, таблета и/или лаптопа.

Говорете си, интересувайте се един от друг, споделете какво сте правили на работа, погрижете се за приятната и лека атмосфера в колата докато пътувате като се впуснете в смешки, закачки и вицове, които сте чули наскоро.

Приятно е, нали?

Автор: http://webselo.com/

Остави отговор

Вашият имейл няма да бъде публикуван