Lighthouse – интерактивен градски гайд за Варна и Бургас

Случвало ли ви се е след екскурзия в чужд град да откриете, че е имало още много места, които си е струвало да посетите, но сте ги пропуснали, въпреки че сте минали на метри от тях? Създателите на новото туристическо приложение Lighthouse обещават това да не се повтаря, поне, първоначално, що се отнася до градовете Варна и Бургас.

Всеки път щом минете в близост до културна забележителност или местен бизнес (ресторант, кафене или магазин и др.), който е партньор на Lighthouse автоматично ще получите информация (на англ. език) за обекта или специални оферти, за да може разходката ви да е още по-интересна и да може винаги да сте на правилното място в точното време.

Този интерактивен градски гайд използва така наречената Low Energy Beacon технология или с други думи, мрежа от блутут (bluetooth) трансмитери поставени на избрани места из града. Всеки път щом минете в близост (50 м) до обект получавате информация за него на таблета или смартфона си.

Включени в мрежата из Варна и Бургас са не само културно-исторически забележителности, но също и промоции, оферти на магазини, ресторанти, хотели и други местни бизнеси, спортни събития, концерти и др. Този тип маркетинг (proximity marketing) се използва успешно вече доста години в чужбина.

За да ползвате Lighthouse е необходимо да е включен блутут приемникът на вашия Андроид таблет или смартфон и да имате връзка с интернет. Не е необходимо да се регистрирате, за да ползвате приложението, но всеки регистрирал се може да спечели награди, обещават от екипа на Lighthouse.

Приложението е напълно безплатно и може да го свалите от Google Play: 

Повече информация може да прочетете в официалната страница на LIGHTHOUSE APP