Автор: Даниел Монтиглио

Зоологическата градина на Сантяго е много интересно преживяване! Отиваме цялото семейство (2 деца и 2-ма възрастни), началото на пролетта е, времето вече е приятно.

Първото нещо, което  ни прави впечатление е красивата планинска гледка. Пътуваме към зоопарка от страната на  Сан Кристобал Хил, „San Cristobal Hill“,посредством въженото влакче, което пъпли нагоре по планината.

Зоологическата градина е част от парка на Сантяго, Метрополитън (El Parque Metropolitano de Santiago). Паркът е огромен и Освен зоопарка в него има ботаническа градина, въжена линия и статуя на Дева Мария. Целият парк е разположен на хълмове и дава на посетителите възможност да се порадват на чудесна гледка към града и усещането, че си сред оазис от природа, вътре в града.

santiago.jpg

Зоопаркът е много добре направен, само ми се иска животните да иматмалко повече място  за разходка, но както и да е. Има голямо разнообразие от тях – лъвове, пантери, слон, жираф и разбира се, пингвини. Животните изглеждат доста щастливи и добре обгрижвани.

santiago2.jpg

zoo.jpg

Горещо препоръчвам тази атракция.  Но хванете въжената линия нагоре за да видите прекрасната гледка към Сантяго сити и покритите със сняг планини Анди, които обграждат града.  

За да приключим обиколката, минаваме през японската градина и се наслаждаваме на някои от най-добрите чилийски вина в енотеката.

Това посещение ни отнема цял ден, но определено си струва усилията.

santiago3.jpg

2011 г.

Остави отговор

Вашият имейл няма да бъде публикуван