6 нестандартни и интересни палатки

Лятото наближава, а спането на открито е винаги вълнуващо преживяване. За тези, с по-голямо въображение (и по-дълбок джоб…) предлагаме няколко интересни варианти на палатки.

Надуваема палатка „Пещера“ от Heimplanet’s

Извадете е, напомпете я, влезте у дома! Необходима е само минута, за да се надуе палатката, в която има изненадващо много място – за трима души. Палатка за тези, които обичат да пътуват и не обичат да се губи време.

Палатка за дърво Tentstile’s Stingray Tree Tents

Ако искате да сте далеч от калта и нежелани погледи, то за вас най-подходящата палатка е палатка за закачане на дървета. Високо над всички и всичко, ще имате удобна гледка от птичи поглед към заобикалящата ви природа.

Соларна палатка Orange Solar Tent

Тази футуристична палатка е създадена от Kascope Designs. Има три фотоволтаични клетки, които се зареждат с електричество през деня, за да може да използвате всичките си музикални, видео и др. джаджи през нощта.  Перфектната палатка за тези, които не са готови да заспят бързо.

Палатка тип „геврек“ – Camping Doughnut

camping_doughnut

Снимка: Camping Doughnut

Вече не е необходимо да се блъскате като сардини в една палатка. Дизайнерите Sungha Lim, Hyunmook Lim и Han Kim предлагат много по-удобно и функционално решение – палатката тип „геврек“ Camping Doughnut . Може да спите едновременно с приятелите си, но и всеки да има лично пространство. Формата може да се променя от S-образна, до пълен кръг, в средата на който можете да се скриете от външни погледи или да отблъснете всяко нападение от индианци… 🙂

Дървесният пашкул Cocoon Tree

cocoon-9-e1457030644703

Снимка: Cocoon Tree

Кой не би искал да се събуди отпочинал сутрин от чуруликането на птички сред клоните на дърветата? Палатката Cocoon Tree виси на въжета, а според създателите й е вятъроустойчива, водоустойчива и почти вечна. Може да се построи и на земята, а за да сте наистина  „куул“ може да я оборудвате и със соларна тоалетна и душ.

Shiftpods

Дизайнът на тази палатка е като за Марс, а и вероятно би могла да оцелее там. ShiftPods е топлоизолирана, водоустойчива и ветроустойчива. А най-доброто от всичко е, че тези здрави палатки имат запечатващи се прозорци и заключващи се врати, за да не се притеснявате за вещите си, докато се забавлявате навън.

Остави отговор

Вашият имейл няма да бъде публикуван