8 необичайни туристически идеи, които да добавите в „списъка“ си

Обзалагаме се, че всеки запален пътешественик има „списък“ с туристически идеи, които си е поставил за цел да изпълни. Обикновено в такива списъци присъстват посещение на Париж, Мачу-Пикчу, Гранд Каньон, скачане с парашут или подобни „стандартни“ неща, но за тези, които търсят нещо „по-така“ предлагаме няколко по-необичайни идеи.

  1. Гмуркане с клетка при крокодили

Вероятно сте чували за гмуркане с клетка при акули. Но защо пък да не опитате неща малко по-различно – гмуркане при крокодили? Такова преживяване се предлага в Австралия, Южна Африка и на много други места. Заставане лице в лице с тези праисторически животни си е преживяване, за което ще разказвате дълго. croclaunch_takingphoto_high

снимка: http://www.crocosauruscove.com/

 

  1. Обяд в небето Jaffa

Обядвайте на висота (буквално) в някои от “небесните» маси предлагани от „Dinner in the Sky”  . След като сте се настанили на масата, огромен кран я издига на височина, колкото 15-етажна сграда, откъдето ще имате прекрасна 360-градусова гледка (над това, над което сте се издигнали…). Както се полага в изискан ресторант, ще бъдете обслужвани от елегантно облечен келнер. Интересно е, че това преживяване може да бъде организирано и в България. (http://www.dinnerinthesky.bg/).

  1. Търсене на злато в река

Това е наистина една „златна“ идея, която (най-вероятно) няма да ви направи супер богати, но със сигурност ще обогати разказите ви сред приятелите след време. Поиграйте си на златотърсачи, както всички тези, за които сте чели в приключенските книги, като деца. Реки около изоставени мини са подходящи места, където да пробвате. Има и много места по света (предимно в САЩ), където се предлага организирано търсене на злато в специални паркове.

  1. Яздене на камила или слонcamel-696405_1280

Е, добре, може да не звучи супер адренализиращо, но колко от приятелите ви, все пак, са яздили нещо различно от кон?

  1. Хвърляне на бутилка с послание в моретоmessage-in-a-bottle-413680_1280

Не е необходимо да сте пират или корабокрушенец, за да хвърлите бутилка с писмо в морето. В интернет дори има инструкции как да подготвите бутилка с писмо, така че шансът някой да се свърже с вас след време да е по-голям.

  1. Хапване на нещо „странно“cocoons

Понятието „странно“ е доста разтегливо, но все пак за нас да хапнеш пържени скакалци или бръмбари си е достатъчно необичайно. Не и тайландците, където подобни „вкусотии“ са част от националната кухня. Вижте списък с места в Бангкок, където може да похапнете пържени насекоми (или поне да се снимате с тях).

  1. Сърфиране по склона на вулканvolcano surfing

Условие номер едно е да намерите вулкан. Може да се пробвате в Никарагуа, в Централна Америка. Една от местните туристически агенции, които предлагат сърфиране по вулкан е Vapues Tours, http://www.volcanoboard.com/.

  1. Скачане с парашут над Еверест

Много хора поставят скачането с парашут в списъка си от неща, които биха искали да направят. Други пък слагат изкачване на Еверест. А защо пък да не ударим два заека с един камък – скачане с парашут от хеликоптер издигнал се над Хималаите? Само като предупреждение – това е скъпо удоволствие. Цените се движат около 30 000 долара за човек.

Надяваме се, че тези идеи са ви допаднали. Пробвайте някоя от тях и вече никой няма да каже, че не сте оригинален!

Остави отговор

Вашият имейл няма да бъде публикуван