Лагониси – на половината път до гръцките острови

Автор Джон Майлс, снимки Дрордж Палас

За непрофесионалния пътешественик Гърция е двуизмерно местенце за ваканция: туристите или си организират престой с разглеждане на забележителностите из древна Атина или круизен кораб ги отвежда далеч до някой  от многобройните гръцки острови. Хотелската верига ”Гранд Резорт” беше предложила привлекателен трети вариант за спирка по време на пътуването.

Разположен малко след Атина, Гранд Резорт Лагониси заема добре оформен полуостров, който се простира на около 70 акра в чистите зелени води на Егейско море. Очертаните с дървета тревни площи и цветни градини са добре дошъл контраст на фона на останалия сух пейзаж, но пък заобикалящите хълмове с вили с цветни покриви очертават привлекателния портрет на гръцкия живот в провинцията. Цялата област е наситена с един вид себеугаждащо спокойствие, нарушавано само от слабия шум от движение по близкото шосе.

lagonisi2

Курортът предлага три различни вида настаняване – апартаменти до брега, бунгало на брега и стаи в основната постройка, но гледките от тези места са толкова много, че е необходим цял филм за да ги опишеш. Всички стаи са красиво обзаведени и глезят с джакузита и  кабини за парни бани. Разбира се, ако желаеш твой собствен басейн, ще трябва да се охарчиш за някой от луксозните апартаменти. За щастие всеки може да се наслади на външния плувен басейн и на тропическия бар, разположен точно срещу сградата на рецепцията. Докато всичко на полуострова е на пешеходно разстояние, курортът предлага моторни услуги, за тези, които искат да си щадят краката. Помощта на тези момчета може да се окаже необходима, след обилната вечеря в някой от деветте ресторанта. Със своето оригинално меню (опитайте кебап от петел) и гледка към водата „Глазия Хитра” може би е най – добрият от тях. Избягвайте Оузери, ресторант, предлагащ традиционна гръцка кухня. Оставете Фодор’с или Лоунли Планет да ви отведат до много по – автентична (и по – евтина) гръцка кухня между Лагониси и Атина.lagonisi1

Както повечето луксозни курорти Лагониси осигурява първокласни спа процедури за всеки гост, който желае да се поглези допълнително. Курортът също предлага гмуркане, водни ски, уинд сърфинг и фитнес салон. Любителите  на тениса могат да останат разочаровани от това, че кортовете, които са разположени до площадката за хеликоптери на края на полуострова, са с настилка от изтъркана трева и са изложени на  силните средиземноморски ветрове. Разбира се малко хора идват на Лагониси, за да работят върху сервисите си и многобройните услуги, които се предлагат на гостите в курорта, са напълно достатъчни за едноседмичен престой.

Тези, които са тръгнали на почивка с нисък бюджет, не трябва дори да вечерят в Лагониси, но за останалите Гранд Резорт е луксозна спирка между круизния кораб и Акропола.

Остави отговор

Вашият имейл няма да бъде публикуван