5 впечатляващи водопада, които си струва да видите

1. Toormakeady е област в западна Ирландия известна с красивата си природа, множество места за риболов и впечатляващи водопади. www.tourmakeady.com

Galeway Tourmakeady-min

2. Kuang Si Falls

Водопадите Kuang Si се намират в близост до град Луанпрабан (Luang Prabang) в Северен Лаос, край река Меконг. Градът е част от Световното културно наследство на Юнеско. Най-високият от водопадите е 60 м, но има и множество тихи вирчета, където може да поплувате. www.tourismluangprabang.org

kuang-si-falls-463925_1920-min

3. Селяландсфос (Seljalandsfoss) – водопадът с труднопроизносимо (поне за нас) име е най-известният водопад в Исландия и един от най-красивите в света.  Водопадът е лесно достъпен с кола. Туристите имат и уникалната възможност да минат по пътечка непосредствено зад спускащата се вода.

seljalandsfoss-1207958_1920-min

4. Райнфал (Rheinfall) е най-големият водопад в Европа, със ширина от 150 м и височина 23 м. Намира се на горната част на реката Рейн, в близост до границата с Германия, на около 4 км от град Шафхаузен. При водопадът има множество туристически атракции, възможност за разходка с лодка, както и романтични места за хапване.

rhine-min

5. Водопадите Крка се намират в хърватския Национален парк Крка, кръстен на едноименната река, която протича през него. Най-красивият сред множеството водопади е Скрадински Бук (Skradinski buk), който е и един от най-известните природни забележителности в Хърватия.

  • Още забележителности и атракции в Хърватия от Tripedia

krk-min

Остави отговор

Вашият имейл няма да бъде публикуван